F1 2019 - Verstappen gaña o Gran Premio de Austria (despois das horas) - Fórmula 1
Fórmula 1

Max Verstappen (Red Bull) gañou o Gran Premio de Austria por diante de Charles Leclerc, pero o resultado tardou tres horas en facerse oficial.

Max Verstappen gañou con Touro vermello il Gran Premio de Austria a Spielberg - novena proba F1 mundo 2019 - antes Charles Leclerc pero houbo que esperar tres horas para que o resultado fose oficial. Controvertido piloto holandés contra o segundo guía na 69a volta Ferrari de feito, isto levou a unha investigación que durou máis do esperado.

Fontes: Foto de Charles Coates / Getty Images

Créditos: foto de Mark Thompson / Getty Images

Créditos: foto de Lars Baron / Getty Images

Fontes: Foto de Johannes Schedl / SEPA.Media / Getty Images

Éxito de Verstappen al Praza de touros vermellos coincide coa volta -despois de 13 anos- do monopraza motorizado. Honda no chanzo superior do podio. Tamén cómpre mencionalo Lewis Hamilton da "troika" Mercedes oito meses despois (quinto detrás Sebastian Vettel) isto é noso Antonio Giovinazzi décimo desdeAlfa Romeo (o primeiro piloto italiano que usou gafas despois de nove anos: o último en triunfar Vitantonio Liuzzi no Gran Premio de Corea do Sur 2010).

1 F2019 World Championship - Boletíns de notas do Gran Premio de Austria

Charles Leclerc (Ferrari)

Mellor carreira de sempre (ata agora) para Charles Leclerc: O sábado tomou a pole position e o domingo tivo unha gran saída e liderou con confianza a carreira antes de perder na 69a volta co tolo Verstappen.

Terceiro podio consecutivo e mellor posto na carreira: a vitoria seguro que chegará F1 mundo 2019, só queda entender cando.

Max Verstappen (Red Bull)

Max Verstappen foi fantástico: onte mostrou o mellor resultado da súa carreira (en segundo lugar, o piloto holandés nunca conseguiu a pole) e hoxe, despois dun terrible comezo, cando perdeu sete posicións, recuperouse para facerse coa vitoria tras un controvertido adiantamento. .. contra Leclerc.

Merecería un castigo? Loxicamente non, segundo as anteriores decisións dos comisarios, si. Non importa: mereceu un triunfo e demostrou unha vez máis que é un piloto rápido e estable (18 Grandes Premios seguidos no "cinco").

Lewis Hamilton (Mercedes)

Lewis Hamilton na volta 22, lanzou un sólido podio ao vento cando arruinou a defensa do seu Mercedes bateu nun poste e na segunda metade do Gran Premio non puido ir tan rápido como lle gustaría. Sen esquecer que dous puntos de penalización na grella (segundo a cuarto) foron corrixidos por puntos de penalización. Kimi Raikkonen durante a cualificación.

Despois de dez carreiras seguidas nos "tres primeiros" o líder F1 mundo 2019 perdeu o podio. Na nosa opinión, este é só un mal momento: preparémonos para o seu dominio en dúas semanas no Gran Premio da casa.

Valtteri Bottas (Mercedes)

В Gran Premio de Austria desastroso para Mercedes Valtteri Bottas salvou o día ao terminar terceiro.

Outra proba específica para o piloto finlandés, que rematou o ano constantemente entre os dez primeiros.

Ferrari

Nove para a carreira de Leclerc, cinco para o liderado de Vettel: problemas durante a clasificación, que obrigaron ao piloto alemán a partir da novena posición e unha carreira perturbada na primeira parada en boxes, cando os mecánicos de Cavallino atopáronse con Seb en boxes sen pneumáticos para pilotar.

La Rossa non gañou un Gran Premio en máis de oito meses: o mesmo período Touro vermello gañou dous. Aínda queda moito por facer ...