Resultados inesperados da competición mundial de automóbiles

O 5 de marzo atronaba o Concurso Mundial de Automóbiles. Por décimo sexta vez este ano, oitenta e seis xuíces, recoñecidos xornalistas profesionais, reuníronse para determinar o mellor coche do ano en cinco candidaturas diferentes. Estes expertos do mundo do automóbil representaron a vinte e catro países do mundo: Estados Unidos de América, Canadá, Australia, países europeos, India, China e outros.

Nomeamentos e finalistas

KIA (1)

A principal nominación desta competición de automóbiles é o título de "Coche do Ano do Mundo". En 2020, foron crossovers: KIA Telluride, Mazda CX-30, Mazda 3.

Loitou polo nome do World City Car: KIA Soul EV, Mini Electric, VwT-Cruz.

Os coches de luxo do ano foron: Mercedes Benz EQC, Porsche 911, Porsche Taycan.

Gañadores da categoría World Sports Car: Porsche 718 Spyder / Cayman GT4, Porsche 911, Porsche Taycan.

Mellor deseño de coches: Mazda3, Peugeot 208, Porsche Taycan.

Resultados inesperados

mazda sh 30 (1)

Este ano estivo cheo de sorpresas para os afeccionados aos coches. Por primeira vez na historia da competición, un coche coreano gañou a nominación principal. Non obstante, para facerse coa árbore do campionato, KIA terá que loitar co fabricante xaponés Mazda, que, por suposto, ten moitas máis posibilidades de gañar.

kia-Telluride-1 (1)

O Porsche Taycan converteuse practicamente no récord, porque loitará pola vitoria en ata tres nominacións. Se gaña, repetirá a historia de éxito. Jaguar iPace, que recibiu o título de mellor en tres postos. Foi el quen se converteu no coche de 2019.

Os gañadores debían anunciarse no Salón do Automóbil de Xenebra. Pero dado que estaba pechado pola ameaza do coronavirus, o entusiasta dos coches terá que ter paciencia. Agora, os resultados da batalla anunciaranse o 8 de abril de 2020 no Salón do Automóbil de Nova York.